16 نکته طلایی قبل از ازدواج که باید بدانید!


ازدواج مرحله‌ای مهم از زندگی هر فرد است. موفقیت افراد در گذر از این مرحله، ضامن موفقیت آن‌ها در بسیاری از دیگر مراحل زندگی است. لازمه موفقیت در ازدواج داشتن اگاهی و اطلاعات کافی درباره این مساله است. به دلیل اهمیت فراوان این مرحله، دانستنی‌های قبل از ازدواج نیز بسیار گسترده هستند. افراد باید توجه داشته باشند که گستردگی نکات مهم قبل از ازدواج نباید باعث خستگی و انصراف از آگاهی بیشتر توسط آن‌ها بشود.

نکات مهم قبل از ازدواج شامل گروهی از باید‌ها و نباید‌هایی است که همه داوطلبین ازدواج به جهت داشتن ازدواجی شاد و پایدار باید آن‌ها را رعایت نمایند. علاوه‌ بر اینکه هر فرد به‌طور شخصی این الزامات را راعایت می‌نماید، باید توجه داشته باشد که در ازدواج با کسی موفق خواهد بود که او نیز آگاهی درستی از دانستنی‌های قبل از ازدواج داشته باشد. در این مطلب لیستی از نکات مهم قبل از ازدواج تهیه کرده ایم که مطالعه آن اطلاعات مهمی در این زمینه را بر آگاهی مخاطبین خواهد افزود.

1. آگاهی از اختلالات روانی احتمالی

اختلالات روانی حاد می‌توانند به راحتی بر روی موقعیت های اجتماعی، اقتصادی، فردی و مسائلی از این قبیل تاثیرگذار باشند. در نتیجه تاثیر پذیری مسائل یاد شده از اختلالات روانی، می‌توان انتظار داشت ازدواج افراد نیز به شدت تحت تاثیر این اختلالات قرار بگیرد. حتی در مواردی که هرکدام از طرفین دارای اختلالات روانی خفیف باشند نیز ممکن است ای اختلال اثر مخربی بر ازدواج داشته باشد. در صورت وجود چنین مساله‌ای باید حتما آن را با مشاور خانواده در میان گذاشت.

2. مقبولیت ظاهر

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که از اطرافیان خود شنیده اید که ظاهر افراد در ازدواج مهم نیست و این مساله پس از مدتی عادی می‌شود یا حتی خودتان از افرادی هستید که چنین توصیه‌ای به اطرافیان خود می‌کنید باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید. البته لازم نیست برای ازدواج حتما به دنبال فردی بود که دارای زیبایی‌های ظاهری فراوانی باشد. اگر فرد دارای ظاهری باشد که مورد تایید طرف مقابل قرار بگیرد، پرونده مسائل ظاهری بسته شده و در ادامه عدم علاقه به ظاهر طرف مقابل باعث بروز سردی در روابط نمی‌شود.

3. هم کفو بودن خانوادگی

هم کفو بودن خانواده ها به معنی وجود تناسب در سطح خانوادگی طرفین است. سطح فرهنگی، مالی، تحصیلی، عقیدتی و مسائلی از این قبیل باید دارای تناسب باشد تا زوجین در آینده با مشکلاتی که ناشی از عدم هم کفو بودن است، رو به‌ رو نشوند.

4. تناسب تحصیلی میان زوجین

جایگاه تحصیلی افراد یکی از مواردی است که زوجین باید درباره آن دارای تناسب با یکدیگر باشند. بیان این نکته به این معنا نیست که لازم است حتما هر کدام از زوجین دارای مدرک یکسان با دیگری باشد و برای مثال هر دو نفر باید دارای مدرک کارشناسی یا دکترا باشند. منظور از بیان این نکته این است که نباید تفاوت زیادی بین مدارک تحصیلی زوجین وجود داشته باشد. برای مثال یکی از زوجین دارای مدرک کارشناسی ارشد و دیگری دارای مدرک سیکل نباشند.

5. میزان درآمد

میزان درآمد از ان نکاتی است که کاملا به توافقات شخصی بین دو نفر بستگی دارد. زوجین باید تصمیم بگیرند که علاقه‌مند به ازدواج با فردی با چه سطحی از درآمد هستند. البته در این مورد نیز نباید از رعایت اعتدال و تناسب غافل بود. در نگرش سنتی به ازدواج که تامین معاش خانواده بر عهده مرد خانه است، بهتر است که آقایان به دنبال ازدواج با خانمی باشند که درآمدی کم‌تر از درآمد خودشان داشته باشد.

6. تناسب در اعتقادات مذهبی

از نکات مهم قبل از ازدواج این است که افراد اقدام به ازدواج با فردی بکنند که دارای عقاید مذهبی نزدیک و متناسب با خودشان است. در این شرایط میزان جر و بحث‌ها و درگیری‌های زوجین به شکل چشم‌گیری کاهش خواهد یافت. از طرفی اختلافاتی مانند نحوه تربیت فرزند نیز بین زوجین وجود نخواهد داشت. البته وجود اختلاف و عدم تناسب بین باور‌های مذهبی افراد در شرایطی که هرکدام دارای تحمل بالا باشند و بتوانند به عقاید و باور‌های یکدیگر احترام بگذارند، مشکل زیادی به وجود نخواهد آورد که تشخیص این توانایی در افراد به عهده مشاور و روان‌شناس است.

7. توافق بر سر محل زندگی

زوجین باید درباره این مساله مهم قبل از ازدواج به توافق برسند. چشم‌پوشی از توافق بر سر این مساله ممکن است در آینده باعث بروز اختلافاتی میان زوجین بشود که چاره ای جز جدایی بر سر راه آن‌ها قرار ندهد.

8. اختلاف سنی مناسب

باتوجه به اینک افراد در هر شرایط سنی دارای روحیات و نیاز‌های متفاوتی هستند، زوجین باید دارای اختلاف سنی مناسبی باشند. اگر اختلاف سنی زوجین بیش از میزان استاندارد باشد، به دلیل عدم تناسب در نیاز‌ها و خواسته‌ها، ازدواج آن‌ها با مشکلات فراوان و احتمالا شکست رو‌به‌رو خواهد شد پس این نکته از دانستنی‌های قبل از ازدواج را نادیده نگیرید.

9. مشخص نمودن خط قرمز‌ها

خط قرمز‌ها گروهی از معیار‌های هر فرد هستند که از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار باشند. عبور از  این معیار‌ها توسط خود شخص و همسر آینده او برای فرد قابل قبول نخواهد بود و در صورت نادیده گرفته شدن این معیار‌ها توسط همسر آینده، ازدواج آن‌ها به شدت با خطر شکست رو‌به رو خواهد شد. برای مثال برای شخصی مهم است که همسرش حتما نماز‌های یومیه را به جا بیاورد یا برای شخصی دیگر مهم است که همسر آینده او هرگز از سیگار استفاده نکند. بسیار ضروری است که قبل ازدواج این مسائل به روشنی بیان شوند.

البته مهم است که هرکدام از زوجین درباره تعدادی از این معیار‌ها انعطاف به خرج بدهند. این نکته به این معنا نیست که خطوط قرمز هر فرد به صورت کامل نادیده گرفته شود، بلکه تنها بیان کننده این نکته مهم است که هنگام ازدواج و تشکیل خانواده لازم است طرفین در مواردی که دارای اهمیت کم‌تری هستند، انعطاف به خرج دهند و از سخت‌گیری‌های بی‌مورد خودداری نمایند.

10. کمال‌گرایی در انتخاب همسر ممنوع

بسیاری از افراد به اشتباه می‌پندارند که باید شریکی برای زندگی خود انتخاب نمایند که دارای هیچ گونه نقص و مشکلی نباشد. یکی از نکات مهم قبل از ازدواج این است که بپذیریم هیچ انسانی وجود ندارد که کاملا بی‌نقص باشد. افرادی که دارای دیدگاهی کمال‌گرایانه برای انتخاب همسر هستند معمولا در انتخاب فرد مناسب دچار مشکل می‌شوند و تلاش ان‌ها برای ازدواج بی‌نتیجه می‌ماند.

از طرفی اگر این افراد از نکات مهم پیش از ازدواج غافل باشند و فردی را پیدا کنند که او را از هر نظر بی‌نقص بدانند، پس از شروع زندگی مشترک و آشنایی با نواقص و نقاط ضعف طرف مقابل از زندگی دلسرد می‌شوند. علت این است که این افراد وجود نواقص و نقاط ضعف در طرف مقابل را طبیعی نمی‌دانند و انتظار رو‌به‌رویی با نقاط ضعف را ندارند.

11. کمال‌گرایی ضخصی ممنوع

نوع دیگری از کمال‌گرایی خود را در انتظاراتی که فرد از خود دارد،نشان می‌دهد. گروهی از افراد مدت زمان زیادی را صرف این مساله می‌کنند که خود را در زمینه‌های مختلف آماده ازدواج نمایند. هنگامی که از این افراد درباره زمان ازدواجشان سوال شود، همواره اظهار عدم امادگی برای ازدواج می‌کنند. توقع این افراد از خودشان بسیار زیاد است و با این روند ممکن است هرگز خود را آماده ازدواج نبینند یا زمانی احساس آمادگی برای ازدواج داشته یاشند که دیر شده و سن مناسب ازدواج آن‌ها گذشته است.

12. جبران نقص یا ازدواج

گروهی از افراد هستند که تصور می‌کنند در صورتی که با شخصی ازدواج نمایند که دارای خصوصیات اخلاقی متضاد با ضعف‌های آن‌ها داشته باشد، می‌توانند ضعف‌های خود را جبران نمایند. برای مثال شخصی که مدیریت مالی مناسبی ندارد و در اصطلاح ولخرج است، تلاش در ازدواج با شخصی دارد که توانایی مدیریت اقتصادی مناسبی داشته باشد و اینگونه بر مشکل خود سرپوش بگذارد. حال اینکه این طرز فکر مناسبی نیست و نشان دهنده شانه خالی کردن از بار مسئولیتی است که فرد بر عهده دارد.

13. تنها عشق برای ازدواجی پایدار کافی نیست

یکی از نکات مهم قبل از ازدواج این است که طرفین بدانند عشق تنها چیزی نیست که برای شروع و تداوم زندگی مشترک خود نیاز دارند. با اینکه احساسات نقش مهمی در شروع و تداوم ازدواج دارند ولی باید نکات مهم دیگری را نیز برای ازدواجی موفق در نظر گرفت.

14. شناخت قبل ازدواج ممکن نیست

شروع زندگی مشترک بدون داشتن شناخت از طرف مقابل بسیار اشتباه و خطرناک است. با اینکه شناخت کامل زوجین از یکدیگر سال‌ها پس از ازدواج شکل می‌گیرد ولی راه‌هایی برای شناخت نسبی پیش از ازدواج نیز وجود دارد که نباید به بهانه میسر نبودن شناخت کامل قبل از ازدواج از آن ها صرف نظر کرد. این مساله یکی از مهم ترین نکات قبل از ازدواج است.

15. امید به تغییر فرد نداشته باشید

گاهی برخی از افراد اقدام به ازدواج با شخصی نامناسب می‌کنند و اعتقاد دارند در طول زندگی مشترک می‌توانند فرد مقابل را تغییر دهند و یک زندگی شاد در کنار او داشته باشند. لازم به ذکر است که این مساله درباره همه افراد صدق نمی کند و تشخیص میزان تغییر و انعطاف پذیری افراد در زندگی مشترک بر عهده مشاوران و متخصصان است. از دانستنی‌های قبلا از ازدواج که اهمیت فراوانی نیز دارد این است که باید از همان ابتدا فردی مناسب را برای زندگی مشترک انتخاب نماییم.

16. بی دقتی در انتخاب به علت امکان طلاق گرفتن

بدیهی است که در صورتی که زوجین نتوانند زندگی شاد و آرامی داشته باشند، اقدام به جدایی از یکدیگر خواهند نمود. این نکته نباید باعث شود طرفین در زمان ازدواج دقت لازم را در شناسایی طرف مقابل و حتی خود انجام ندهند. از نکات مهم قبلا از ازدواج این است که افراد به شکلی زندگی مشترک خود را شروع نمایند که امکان بروز شکست و جدایی د آن حداقل میزان ممکن باشد.

طلاق امری ممکن است ولی آثار مخرب بسیاری بر افراد می گذارد. بهتر است طرفین قبل از اقدام به ازدواج تلاش در شناخت طرف مقابل و معیار‌های او داشته باشند. از طرفی هر فرد وظیفه دارد که خواسته ها و معیار‌های خود را نیز به وضوح بیان کند تا طرف مقابل در شناسایی او آگلای از خواسته‌های او توانایی بیشتری داشته باشد.