اجرای ۱۹ طرح تخصصی در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی پایتخت


به گزارش خبرگزاری مهر، احمد احمدی صدر با با بیان اینکه ۱۹ طرح تخصصی در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی پایتخت برای نخستین بار در پایتخت به اجرا در آمده اند، اظهار کرد: در شهر تهران ۲۹پایگاه خدمات اجتماعی با محوریت ساماندهی کودکان کار و خیابان، جمع آوری متکدیان، ساماندهی معتادان متجاهر، شناسایی کلونی‌های آسیب زا، خدمات رسانی به بی خانمان‌ها و در راه مانده‌ها، ارائه خدمات مشاوره و مددکاری و… فعالیت دارند که ۷ پایگاه اجتماعی در پایانه‌های مسافربری، سازمان بهشت زهرا (س)، حرم مطهر امام راحل و سازمان تاکسیرانی فعال هستند. ۲۲پ ایگاه نیز از سوی شهرداری‌های مناطق ۲۲ گانه با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند.

وی افزود: از ابتدای سال جاری در ۱۹پایگاه خدمات اجتماعی مناطق، طرح تخصصی با موضوعات کاهش آسیب‌های اجتماعی از سوی سمن‌ها (تشکل‌های مردم نهاد) با موضوعات متفاوت مورد اجرا قرار گرفته است.

احمدی صدر ادامه داد: هدف از اجرای این طرح‌ها کاهش آسیب‌های اجتماعی بر اساس موقعیت منطقه‌ای در شهر تهران است به طوری که در منطقه یک شناسایی و ساماندهی کودکان کار و خیابان، در منطقه ۳ توانمندسازی و کاهش آسیب در خانواده‌های درگیر آسیب‌های اجتماعی و در منطقه ۱۶ نیز کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی اعتیاد در سطح منطقه و ارتقا کیفیت زندگی افراد و خانواده‌های درگیر اعتیاد دنبال می‌شود.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: این طرح‌ها در تمامی پایگاه‌های اجتماعی مناطق ۲۲ گانه شهر تهران برای نخستین بار به اجرا در آمده است.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با پرداختن به بحث صیانت و مراقبت از محلات گفت: اعضای قرارگاه اجتماعی منطقه، ناحیه و محلات را نمایندگان مردمی تشکیل خواهند داد.

احمد احمدی صدر، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه مرحله‌ای با عنوان مرحله صیانت و مراقبت از محلات در بحث ساماندهی آسیب‌های اجتماعی وجود دارد، گفت: در این خصوص دستورالعملی به نام دستورالعمل اجرایی مراقبت اجتماعی محلات صادر کرده‌ایم. در این دستورالعمل شهرداران مناطق، نواحی، معاونین اجتماعی و مدیران آسیب مناطق ۲۲ گانه و محلات مکلف شده‌اند که پس از طرح ساماندهی معتادان متجاهر یا طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان و متکدیان، کارگروه و یا قرارگاهی را در سطح نواحی تشکیل دهند.

وی در خصوص اعضای شرکت کننده در این قرارگاه اظهار کرد: نمایندگان مردم از بسیج محلات، هیأت‌های مذهبی، گروه‌های فعال مدنی، خیریه‌ها و… انتخاب خواهند شد که در قرارگاه اجتماعی منطقه، ناحیه و محلات شرکت می‌کنند و در بین آنها تقسیم کار انجام می‌شود تا دوباره کودکان به خیابان و معتادان متجاهر به کلونی‌های آسیب باز نگردند.

احمدی صدر در پایان افزود: یکی از طرح‌های اجرایی این قرارگاه، برگزاری موکب‌، جشن و مراسم در مکان‌هایی که در گذشته کلونی آسیب‌های اجتماعی بوده است، می‌باشد تا از تجمع مجدد آسیب‌های اجتماعی در آن مکان‌ها جلوگیری شود.